dinsdag, 14 februari 2023

Bayer versterkt positie in biologische gewasbescherming

Bayer Crop Science zet met twee nieuwe partnerschappen versterkt in op de ontwikkeling en uitrol van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Het gaat om samenwerkingen met het Spaanse Kimitec en Franse M2i.
Kimitec MAAVi Innovation Center
Kimitec MAAVi Innovation Center

Strategisch partnerschap met Kimitec

Bayer en Kimitec gaan een wereld strategisch partnerschap aan, gericht op het versnellen van de ontwikkeling en commercialisering van biologische oplossingen voor gewasbescherming en biostimulanten. 

Kimitec exploiteert het MAAVi Innovation Center, Europa's grootste biotechnologische innovatiehub met 15 jaar ervaring in het onderzoek en de ontdekking van natuurlijke moleculen en verbindingen voor de landbouw. Door de productontwikkelingsexpertise van Bayer met de ontdekkingsmogelijkheden van Kimitec te combineren, wordt de biologische productontwikkeling versneld.

Doel is te komen tot geïntegreerde oplossingen die kunnen worden geschaald en doorontwikkeld via de wereldwijde infrastructuur van Bayer. Dit omvat bijvoorbeeld veldtesten, productondersteuning en commercialisering.

"Bayer zet zich in om telers de voordelen van biologische oplossingen te bieden als onderdeel van een geïntegreerd gewasbeheersysteem, ondersteund door onze toonaangevende (genetische) eigenschappen, gewasbeschermingsmiddelen en digitale hulpmiddelen", aldus Dr. Robert Reiter, hoofd R&D voor de Crop Science-divisie van Bayer. "Elke teler kan profiteren van biologische producten, van zaadbehandeling tot plaagbestrijding".

Dr Reiter verwijst naar de grotere flexibiliteit die biologische gewasbescherming telers biedt.

Exclusieve distributiedeal met M2i

Bayer wordt ook de exclusieve distributeur van zeer innovatieve, op feromoon gebaseerde biologische producten van de Franse firma M2i. Het betreft producten gericht op plagen (zoals fruitmot) in gewassen zoals steen- en pitvruchten, tomaten en druiven. 

"Op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de vraag van telers naar veilige en effectieve producten die weinig of geen residu veroorzaken, vormen een belangrijk onderdeel van het biologische portfolio van Bayer", aldus Jens Hartmann, regionaal hoofd voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). 

"Door de feromoonproducten van M2i samen te brengen met digitale monitoringtoepassingen en de bestaande biologische portfolio van Bayer, kunnen telers het juiste product op het juiste moment toepassen binnen een holistische benadering die hun activiteiten ten goede komt."

M2i Group is bij monde van CEO Phillippe Guerret verheugd om met Bayer samen te werken en onze duurzame gewasbeschermingsproducten naar meer telers over de hele wereld te brengen “Feromonen vormen een efficiënte en economische manier van gewasbescherming, omdat ze selectief en niet-toxisch zijn en op natuurlijke wijze de ontwikkeling van resistentie voorkomen."

M2i feromoon gebaseerde biologische producten