dinsdag, 18 december 2018

Decis Trap Cerasi krijgt de steun van de overheid en telersverenigingen

Decis Trap Cerasi is opgenomen op de lijst met middelen die in aanmerking komen voor GMO-ondersteuning.
Telers die aangesloten zijn bij een telersvereniging/veiling kunnen een groot deel van de aankoopkosten van de kersenvliegval, Decis® Trap Cerasi, terugvorderen. Op die manier worden telers die de kersenvlieg op een innovatieve manier bestrijden via mass-trapping, financieel ondersteund. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar uw veiling of telersvereniging.

Decis Trap Cerasi is een volledig gesloten systeem dat dankzij een lokstof de volwassen kersenvliegen (Rhagoletis spp) aantrekt. Wanneer de kersenvliegen willen ontsnappen, vliegen ze omhoog tegen het deksel dat gecoat is met de actieve stof van Decis (deltamethrin). Op die manier worden de volwassen kersenvliegen afgedood. Met Decis Trap Cerasi kan de professionele kersenteler 2 à 3 klassieke bestrijdingen tegen kersenvlieg vervangen door het ophangen van de vallen in de boomgaard. Het is dan ook economisch interessant en zorgt er bovendien voor dat er geen enkele blootstelling is van de gebruiker tijdens het toepassen. Dankzij het gesloten systeem komt er geen actieve stof in het milieu terecht.

Bekijk hier de productpagina van Decis Trap Cerasi

Copyright © Bayer AG