woensdag, 28 november 2018

Bayer biedt toegang tot eigen glyfosaatstudies

Nieuwe stap in transparantie-initiatief
Bayer zal weldra samenvattingen van zijn veiligheidsstudies over glyfosaat publiceren. Eén jaar na de lancering van het speciale transparantieplatform is dit de volgende stap voor Bayer dat hiermee zijn engagement tot meer transparantie verder zet.

"Het engagement inzake transparantie dat we vorig jaar zijn aangegaan, blijft heel erg belangrijk voor ons," zei Liam Condon, lid van het directiecomité van Bayer AG en voorzitter van de Crop Science-divisie. "We erkennen dat mensen over de hele wereld meer informatie willen rond glyfosaat, en we bieden graag toegang tot onze veiligheidsstudies over glyfosaat op ons transparantieplatform. Op minder dan een jaar tijd is dit platform de nieuwe norm geworden op het vlak van transparantie in onze sector. Het is onze vaste wil om dit ook in de toekomst te gebruiken om op wetenschap gebaseerde informatie te delen met het publiek."

Het platform van Bayer laat zien hoe transparantie rond veiligheidsstudies over gewasbescherming kan helpen om op te komen voor de wetenschap en het veilige gebruik van zijn producten te stimuleren, met respect voor confidentiële bedrijfsinformatie. Dit initiatief is onlangs erkend als "Best Public Outreach Program" op de Agrow Awards 2018 voor beste communicatie over de voordelen van agrochemische of agbiotech-producten.

Op 7 december 2018 worden de samenvattingen van de veiligheidsstudies over glyfosaat beschikbaar gesteld. Volgend jaar stelt Bayer ook zijn onderliggende veiligheidsstudieverslagen ter beschikking. Dit zijn de studies die werden ingediend voor de procedure van hernieuwing van de actieve stof en die leidden tot het Europese besluit in december 2017.
Copyright © Bayer AG