donderdag, 7 december 2017

Nieuwe transparantiewebsite van Bayer gelanceerd

#LOVETHEFACTS
Bayer lanceerde vandaag zijn nieuwe transparantiewebsite (www.cropscience-transparency.bayer.com), die toegang geeft tot wetenschappelijke gegevens die nodig zijn om gewasbeschermingsmiddelen te beoordelen. Met dit initiatief neemt Bayer het voortouw in het streven naar transparantie, terwijl de onderneming tegelijkertijd haar vertrouwelijke gegevens over de samenstelling van producten en de productieprocessen beschermt.

In aanvulling op samenvattingen van veiligheidsgerelateerde studierapporten voor een aanzienlijk aantal werkzame stoffen zal Bayer voor niet-commerciële doeleinden ook toegang geven tot de respectieve veiligheidsgerelateerde onderzoeksrapporten zelf, te beginnen bij die over imidacloprid. Achtergrondmateriaal, bijvoorbeeld filmpjes en infographics, zal de bezoekers helpen de beleidsondersteunende wetenschap in de juiste context te plaatsen. Op die manier wil Bayer een open en transparante dialoog bevorderen.

“Omdat tegenstrijdige informatie over de veiligheid van voedsel of technologieën het voor de mensen moeilijk maakt om feiten van fictie te scheiden, is dit initiatief van Bayer een belangrijke stap vooruit in het streven naar meer transparantie”, verklaarde dr. Adrian Percy, hoofd Research and Development voor de Crop Science Divisie. “Door het delen van veiligheidsgegevens die vroeger alleen aan autoriteiten werden meegedeeld, hopen wij het publiek dichter bij onze wetenschappelijke gemeenschap te brengen op een manier die vertrouwen opbouwt en gestalte geeft aan ons streven naar nog meer transparantie.”

“Wij kijken uit naar de lancering van onze nieuwe website, die autoriteiten wereldwijd ook een alternatief instrument zal bezorgen om de documenten met betrekking tot onze registratieprocedures te verkrijgen, terwijl hiervoor vroeger telkens een informatieverzoek moest worden ingediend,” zei Percy. “Wij willen partijen zonder commerciële belangen –van een bezorgde burger tot een lid van de wetenschappelijke gemeenschap – op een snelle en makkelijk te begrijpen manier toegang geven tot veiligheidsgerelateerde informatie zodat zij hun mening kunnen baseren op wetenschappelijke gegevens.”

De nieuwe transparantiewebsite van Bayer zal regelmatig worden bijgewerkt. In de volgende fase, gepland voor begin 2018, zullen niet-commerciële gebruikers toegang kunnen vragen tot nog meer volledige, diepgaande onderzoeksrapporten in verband met veiligheid. Bovendien heeft Bayer plannen om zijn nieuwe website ook beschikbaar te stellen in andere talen, zoals het Duits.

#LOVETHEFACTS
Copyright © Bayer AG